Добре дошли.

Дървото е естествен екологичен строителен материал, който няма никакви негативни ефекти върху здравето. Изследвания потвърждават, че естественият цвят на дървесината има положителният ефект,  успокоява нервната система и създава добри условия за отдих.

Изграждането на една дървена къща не отстъпва по нищо на една тухлена сграда. Нейното изграждане не е по-скъпо от тухленото. Освен това, една дървена къща ще бъде изградена много по-бързо, така че разходите ще бъдат и по-малки.

Къщите от цилиндровани трупи се характеризират с добра топло изолация, 

топлоизолация на дървени къщи

ниско тегло, здрава конструкция и уникална визия.

Стените се изграждат от взаимно кръстосани трупи от иглолистна дървесина с диаметър по избор на клиента, който варира от 180 мм до 400 мм. Повече за технологията за изграждане на сглобяемите дървени къщи от масивни трупи може да прочетете на съответната страница, как то и за необходимите документи за сключване на договор за строителство на дървена къща.

Дървена къща осигурява уют, както през зимата, така и през горещите летни дни. Дървото, като строителен материал предлага голяма свобода при архитектурните решения, но най-често се предвижда къщите да са едно или двуетажни.

Дървени къщи имат някои предимства при земетресения: те са  много по леки и затова изпитват по-малко влияние от сеизмична сила.

В Австрия изпълнението на сглобяеми дървени къщи се регулира от нормата ONORM B2310 и експлоатационният им живот също е поне 100 години.

Във Великобритания къщи от трупи от иглолистна дървесина се строят с все по-увеличаващи се темпове от 19 век. Примери на такива къщи могат да се видят из цяла южна Англия, като много от тях са на повече от 150 години.

Може би най-известните древни европейски дървени сгради, които са запазени до днес, са Норвежките дървени църкви. Стотици били построени през ХІІ и ХІІІ век и 25-30 от тях все още могат да се видят днес. Обшивките по външните им стени са подменени, но основната дървена конструкция е оригинална. 

В Северна Америка има множество класически дървени къщи на възраст над 100 години, които все още се обитават. Най-старите запазени дървени къщи в САЩ датират от началото на ХVІІ век. Около 80 такива сгради са останали от това време в Ню Ингланд.

За модерните сгради обикновено не изискваме толкова голяма продължителност на живот. Животът на една типична едно фамилна  къща е около 100 години. Дървената къща е напълно подходящ избор за подобен експлоатационен срок. 

Необходимо е също така да се прави разлика между срок на гаранция на къща, действителен експлоатационен срок и максимален експлоатационен срок.

Според ЗУТ и Наредба №2 за въвеждане в експлоатация на строежите и минимални гаранционни срокове за изпълнени строителни и монтажни работи, гаранцията, която даваме на нашите къщи, е 10 години за конструкцията на сградата. Това обаче не означава, че къщата ще живее само десет години.

Колко време една къща може да се запази и колко време тя е действително експлоатирана също са две различни неща. В момента, в който една нова къща е завършена, тя започва да се амортизира.  Затова ако къщата се поддържа, тя ще продължава да ни служи за неопределен период от време.

Строителство на двуфамилни дървени къщи от цилиндровани трупи: